#Diversiteit - De 5 vragen die ik stel

duda-wsm • 6 oktober 2022

Recent sprak ik weer eens met Melvin Tjoe Nij van Global People. En dan weet je het, culturele diversiteit is ook dan een hot topic..... #trending. En terecht. Met Global People houdt hij zich hier al meer dan 17 jaar mee bezig.

(Global People is het grootste multiculturele recruitment platform van Nederland en men is gespecialiseerd in het werven & selecteren van kandidaten met een diverse – lees migratie – achtergrond. Men heeft een integrale aanpak heeft ontwikkeld om culturele diversiteit te implementeren bij een klant en zij hebben veel kennis over dit onderwerp. En, voor in geval je het nog niet wist, organiseert Global People op 26 november 2022 ook de Global People Awards, de verkiezing van de beste multiculturele professional van het jaar.

Regelmatig komt er naast de D van Diversiteit nog meer een letters bij... inmiddels is het DEIB. #Diversity#Equity#Inclusion & #Belonging. Lees ook dit artikel van AIHR. En het is ook goed dat er zoveel over gesproken en geschreven wordt. Elke letter die erbij komt, heeft absoluut waarde!

Soms vraag ik me af of organisaties hier ook mee uit de voeten willen & kunnen. Dus verder gaan dan diversiteit als marketing in te zetten. *washing.


Een paar vragen spelen door mijn hoofd:

  1. Weten de verantwoordelijken binnen de organisatie, rekening houdend met AVG, daadwerkelijk  hoe (cultureel) divers hun populatie is?
  2. Worden er duidelijke diversiteitsdoelen gesteld? Bijvoorbeeld: binnen X jaar minimaal Y % in een bepaalde culturele diversiteit.
  3. Begrijpt men wat de toegevoegde waarde van culturele diversiteit voor de organisatie kan betekenen?
  4. Is er culturele diversiteit in het #recruitmentteam zelf?
  5. Weet & beseft men binnen de organisatie, dat er andere manieren van werven, selecteren, matchen & managen nodig zijn (dus in #recruitment & #retentie)?


Dit zijn best belangrijke vragen om als (Talent) management goed te bespreken, zeker als je naar de toekomst van de organisatie kijkt. Diversiteit in het personeelsbestand (vast & flex) vraagt om beleid dat daar bij past. 

#Recruitmentiseenvak

door Peer Goudsmit 13 januari 2025
Vanaf 2 februari 2025 is het verplicht voor organisaties om AI-geletterd te zijn
Comité ZZP
door Peer Goudsmit 23 december 2024
Dat de handhaving van wet DBA een dramatisch effect op de economie gaat hebben is voor velen duidelijk.
door Peer Goudsmit 23 november 2024
AI en werk: wat betekent dat voor jou?
Recruitment is een Vak!
door Peer Goudsmit 18 november 2024
Denk je dat recruitment gewoon wat CV's bekijken is?  Dan heb je het mis! Een recruiter doet veel meer dan alleen mensen zoeken voor een baan.
door Peer Goudsmit 7 november 2024
Het effectief positioneren van senioriteit als toegevoegde waarde vormt de basis voor een succesvol vervolg van de carrière.
door Peer Goudsmit - VERAI 31 oktober 2024
Het heeft grote gevolgen, dat de verplichting voor organisaties (zie EU AI Act), om per 1 februari 2025 AI-geletterd te zijn.
Wees niet bang voor AI - VERAI
door duda-wsm 22 oktober 2024
Wees niet bang voor AI - VERAI
Reflectie artikel Zipconomy
door Peer Goudsmit 17 oktober 2024
17 Oktober 2024 las ik een mooi artikel op ZiPconomy met de titel: "Nationale AI-agenda arbeidsmarkt moet werving en selectie in goede banen leiden."
Heb je een vacature, dan ga je naar RecruitAgent.ai
door duda-wsm 17 oktober 2024
Heb je een vacature, dan ga je naar RecruitAgent.ai
Meer blogs