Reactie voorstel Minister Van Gennip (2023 06)


Nu besef ik me dat lobbyen een risico is, toch is het belangrijk. Volt zal in zowel Tweede & Eerste Kamer niet mee moeten stemmen met het voorstel van Minister van Gennip & Co.
Aanleiding voor mij is het commissiedebat over deze materie. Zoals jullie weten ben ik een Volter in hart en nieren en deel ik ook de gedachten van de WerkVereniging (ik doe daar niet geheimzinnig over). Via die weg komt een zinnige kijk op de rol van de flexwerker (in brede zin). Denk ook aan de achterban van Volt, veel jongeren die zich niet committeren aan 1 baan, maar op een 'meerbaansweg' door het leven gaan. Het feit dat het beleid nu zeer conservatief wordt gebracht past dan ook niet in het beeld van een toekomstige maatschappij. Volt is een progressieve partij die wat mij betreft ook de arbeidsmarkt radicaal anders ziet.

Daarom het dringende verzoek om onderstaande te lezen:


>>> Wat is wel te waarderen aan de plannen van het kabinet (stappen in de goede richting)

 

 

>>> Wat niet te waarderen aan de plannen van het kabinet

 
Wat wel


En ook
We moeten vluchtelingen en derdelanders een warm welkom heten en hen snel en effectief een plek bieden om te wonen en te werken. Nederland is voor de continuïteit van sectoren als zorg, bouw en techniek afhankelijk van nieuwkomers die ons land tot hun land willen maken. Bovendien dragen deze mensen dan bij aan het BNP en komen zij niet ten laste van de sociale zekerheid. Finland is ons voorbeeld!

 

Tot zover even, mijn visie voor Volt op de arbeidsmarkt. Doe er mee wat goed voelt. Het is cruciaal voor Nederland en de zelfstandigen van nu en helemaal voor de volgende generatie.